A zenei élet SOHA nem állhat meg!!!

Járvány! Minden erről szól, lassan unalmassá válik a téma. Sajnos ez ellen nem tehetünk, viszont hoztunk nektek zenészeket, feltörekvő zenekarokat, akik a vírusra köpnek egy nagyot, és bár nem tudnak most koncertezni, mégsem temetik a zenei életet, hanem életben tartják. Nem, most nem a nagy zenekarokról írunk, persze dolgoznak ők is sokat, de kaptak már elég figyelmet. Célpontot tovább szűkítve szombathelyi olalként a Szombathely, és környékére fókuszáltuk. Ha érdekel hogyan próbálják kisebb zenekarok életben tartani műfajtól akár függetlenül a zenét, olvassatok tovább!

Poócza Nonsense András (Eticatt)

Első kiszemeltünk Poócza Nonsense András, és az Eticatt zenekar. Már nem is emlékszem hol találkoztunk először, viszont egy biztos hatalmas élmény volt megismerni. Nála ki lehet jelenteni, hogy a zene élteti, hiszen aktívan vesz részt a zenekari munkákban, illetve szólóban is. Koncerteken remek hangulatot teremt, amivel hatalmas élményt okoz a közönségnek.

 

Az Eticatt zenekar május 12-én jött ki első klipjükkel, amit az otthon maradás ihletett. A zenekar

 tagjai otthoni környezetben, Home Office-ban vették fel, ahogy eljátszák a dalt. 

Ezt összevágták, és megszületett az első klipjük. A zenekar egyébként Szombathelyen alakult 2016-ban. Ezen kívül Andrisnak megjelent szóló dala is ami a Néha címet kapta. Ehhez szintén forgott egy klip is, ami otthoni környezetben készült.

Andrisék ezek alapján nagyon támogatják, sőt életben tartják az élőzenét. Köszönjük nekik a munkájukat. Utolsó mondatunk Poócza Nonsense Andrásról, hogy szerepeltek a Bájoló Kreatív műsorban, következő előadónk, Czirók Andrással. Együtt adtak elő egy közös dalt.

Czirók András (Red Rockets, Ndrew’s Acoustic, Galeri)

Ha már említettük Czirók Andrást a Bájolóból, kezdjük is itt a témát. A Bájoló Kreatív egy járvány alatt induló “kihívás”, ami a két előadót ismeretlenül hozta össze egy közös munkára. Nem tudtak egymásról, Poócza Andris írta a szöveget, amit aztán Czirók András megkapott, és megzenésített. Ebből készült el a dal, amit meg is osztunk veletek. (A videón a teljes Bájoló Kreatív műsort látjátok)

Ciri több zenekarban is munkálkodik, így alakult hogy a vírus elején már online akusztikus bulikat tartott a Red Rockets gitárosával, Kinöhl Dáviddal. Az alábbi videóban részletet is láthattok ebből:

Ciri nagyon sokat tesz a zenei életért, ezért hatalmas hálánk neki is!

Új Nemzedék

Az Új Nemzedék zenekar is igyekszik sokat tenni a fennmaradásért. Sok bulit buktak, és náluk is érezhető a járvány, és a kiesés. A napokban tettek fel videót a próbateremből, ezzel mutatva hogy ők is zenélnének. Szerencsére felbontották a korlátozásokat, újra összejárhatnak és zenélgetnek újult erővel. Dalokat írnak, alkotnak, és fel vannak készülve a koncertszezonra.

Bár maszkban, de kitartóan zenélnek, és nem adják fel. Köszönjük hogy támogatjátok a zenét.

Kecskés Tamás (Smoking Frog)

Kecskés Tamás a Smoking Frog zenekarban dobol. Elindította Youtube csatornáját, hogy életben tarthassa a zenét. A zenekar online emlékekkel, koncertekkel, videókkal tartja életben a zenei életet. Kecskés Tamás ezek mellett pedig indított egy csatornát ahova feldolgozásokat tesz fel. Régebbről ismerem őt is bulikról, fellépésekről. Nagyon jó fej srác, és nagyon köszönjük hogy támogatja a zene életben maradását. Cikkünk elején említett Eticatt zenekar feldolgozását készítette el nekünk Tomi, amit most itt nézhettek:

Köszönjük minden zenésznek, zenekarnak, akik életben tartják a zenei életet, és szórakoztatják az otthon ülőket.  Vigyázzatok magatokra, és egymásra!

 

 

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X