„A téma az utcán hever” – A Cartoon Baby új dala, a Budapest

2020. október 28.-án jelent meg a Cartoon Baby zenekar új klipje, Budapest címmel. A zenekar a  Nortyx Kiadó egyik classic rock formációja. Pár mondat erejéig faggatták őket, hogyan és miért jött létre ez a dal és a klip.

Azt gondolnánk, hogy a várost mutatják be, amely részben igaz is, bár inkább a benne élő emberekről szól a szám.  Az emberek nap, mint nap átélik a dalban elhangzottakat, mint például az állandó rohanást, a türelmetlenséget, a közlekedési dugókat, ezekben a tolerancia hiányát és az állandó szitkozódást. Ezek összessége adta az alapötletet, ezekből íródott meg a dalszöveg. A zenekar azért hamar megállapodott abban, hogy a klipet nem lehet Kecskeméten vagy éppen Salgótarjánban forgatni – már csak a zene címéből kiindulva sem. ,,A város kétségkívül – többnyire – gyönyörű hátteret ad a videónak, de nem célunk turisztikai támogatásokért pályázni vele…” – jegyezték meg.

A klipet a mindennapok emberének ajánlják, aki szintén ebben él, aki megtapasztalja ezeket a bosszantó dolgokat. ,,A szókimondó szöveg miatt nyilvánvaló, hogy lesz, akiknek majd tetszik, míg másokban ellenérzést fog kiváltani, de „nem tetszhetünk egyszerre mindenkinek” – bár ez már egy másik dalunk témája…” – mondták. A dal YouTube leírásában is megemlítik, hogy szókimondó dalszöveg, mint szülői figyelmeztetés.

Arra a kérdésre, hogy milyen volt az alkotói folyamat, a következő választ adták: 
,,Az érdekessége a dolognak, hogy a verze alapötletét Gyula egy ukulelén kezdte el kitalálni, a San Pawl il-Baharban (Máltán), Budapesttől 2249 km-re. Aztán hazajöttünk, jött a refrén, majd Peti kitalálta, hogy kell egy C rész is gyorsan el is dúdolta, hogy mire gondolt. Szerencsére csak nekünk kellett meghallgatni… És akkor azt is belegyúrtuk a dalba. Zeneileg a leggyorsabb történet volt, zack und pack. A dal alapja így elkészült, és a címe ekkor is Budapest volt.  A szöveget már Gábor írta meg a kész zenei alapra, amikor később énekesként csatlakozott hozzánk. A nagyjából kész dalara Laci még feljátszott néhány újabb gitártémát, így nyerte el a dal a végleges formáját.”

Elárulták, hogy a forgatáson mindenki nagyon jól érezte magát, annak ellenére, hogy a tempó elég gyors volt, hiszen sok helyszínt kellett bejárniuk rövid idő alatt, ráadásul volt olyan jelenet, amit csak egyszer tudtak felvenni. ,,Volt egy hevenyészetten megírt forgatókönyvünk, hogy nagyjából melyik helyszínen melyik jeleneteket akarjuk felvenni, Gábor és Karesz sokat dolgozott a kellékeken, de azért rengeteg volt a menet közbeni improvizáció is. A Hősök terén a „drogdíleres” jelenetnél például adta magát hogy az emlékmű melyik oldalán forgassunk, mert a túloldalon épp két rendőr posztolt… Kicsit izgultunk, hogy a felvett anyagok mire lesznek elegendőek, de végül úgy érezzük, végeredmény magárért beszél.” – mesélték a forgatás izgalmait.

 

Jó sztoriról is kérdezték őket, erre is szívesen válaszoltak: ,,Személy szerint nekem a klip végén az autós jelenet a kedvencem,, nem csak a szöveg miatt… Terveztük, hogy kellene egy karambolos jelenet a klipbe…. Igen, de honnét szerezzünk sérült autót?  Pár nappal a forgatás előtt Gyulának történt egy kis koccanása. Különösebb nem történt, egy kicsit  lökhárító kipattant a helyéről. A fiúkkal megbeszéltük, hogy visszaillesszük a helyére. Aztán a vége az lett, a nagy igyekezetben nagyobb kárt okoztunk, mint ami volt, mert a lökhárító végül leesett a helyéről teljesen. Itt döntöttük el, hogy nem feszegetjük a dolgot tovább…A lökhárító az autó csomagtartójában kötött ki, és ott is maradt a felvétel elkészültéig … A forgatás közben valószínű kisebb riadalmat okoztunk a helyszínen, mert többen is nézték, hogy vajon mi történhetett?!?A kiabálás a hitelesség kedvéért elkerülhetetlen volt a két autós között. De a végén minden megoldódott és nyugtáztuk, hogy valószínű egy elég jól összeszedett és látványos klip készült el.” 

További hírekért keressetek minket itt:Facebook: https://www.facebook.com/haverockkozosseg
Instagram: https://www.instagram.com/haverockkozosseg/?hl=hu
Weboldal: https://www.haverockkozosseg.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X