A spontaneitás és a kemény munka találkozása – új The Devil’s Trade videó érkezett

Kissé ad hoc (,,rögtönzött”) módon készült el a klip a Season of Mist kiadásában megjelenő lemez címadó dalához, amely augusztus 28.-án lesz elérhető a nyilvánosság előtt. Makó Dávid már a harmadik kislemezzel jelentkezik a The Call of the Iron Peak albumról, most pedig egy borongós videót mutatott be, amely a címadó dalhoz lett forgatva Szabó Péter (POtographic Pictures) által. A forgatás helyszínéül egy kis vadászház melletti helyet választottak Jászfényszarun, az erdő közepén.

„Elég kemény munka volt eljutni eddig a szerződésig, a lemez is feszített tempóban készült el, most viszont a kapcsolódó tartalmak elég spontán alakultak. Ha belemennék a felvétel részleteibe, az talán elvenné a dal súlyát, így erre majd térjünk vissza akkor, ha elkészül a werkfilm az erdőben zajló ránk jellemző rettenetesen vicces káoszról. A klipben rajtam kívül feltűnik még Binder Gáspár (Cudi Purci Booking, Prosectura, Torn From Earth, Dog Attack stb.) és Ördög Gábor (Igor, Havária) is.”– mesélte Makó a videóról.

A dal egyébként záróakkordja a keretes szerkezetű lemeznek, az első tétel gondolatmenetét meséli tovább. Mint olvashattuk korábban, az album egy elvonulás során látott napvilágot. A hanglemez fő motívuma a ,,Vas Csúcs”; a dalban megjelenik az az értelmezés a túlvilágról, mely szerint ott életünk legboldogabb pillanatait éljük majd át a számunkra legfontosabbak társaságában – egészen az örökkévalóságig.
Ám a The Deliv’s Tradenek is mérföldkő ez a felvétel zenei téren: először a dobok, a kanál és a kanna jelenik meg benne Szabó Márton Nagyúr, Szabó Péter Póbácsi, és Vincze Ádám vendégszereplésével – ez pedig az előfutára egy későbbi lehetséges zenekari felállásnak.

Makó lemezének első élő bemutatója egyébként augusztus 26.-án a Dürer Kertben lesz – itt rendezik meg az exkluzív lemezbemutató koncertet, ahol az énekes-dalszerző Dávid Pándi Balázzsal fog beszélgetni az albumról, majd hallhatunk pár dalt is tőle.
The Call of the Iron Peak már előrendelhető, a lemezbemutató turné a COVID miatt átkerült 2021 tavaszára; addig is a Dürer Kert után a Fekete Zaj Fesztiválon és a Tallin Music Week-en debütálnak élőben az új dalok.

A zenekar elérhetőségei:

www.facebook.com/TheDevilsTrade
www.thedevilstrade.bandcamp.com
www.youtube.com/user/mdgytdt
www.instagram.com/thedevilstrade

És a Haverock Közösséget is kövessétek továbbra is a hírekért, beszámolókért! Az alábbi linkeken megtehetitek:
Facebook: https://www.facebook.com/haverockkozosseg
Instagram: https://www.instagram.com/haverockkozosseg/?hl=hu
Weboldal: https://www.haverockkozosseg.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X