A soproni rockerek – interjú az Innistrad zenekarral

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy interjút készíthettünk az Innistrad zenekarral. Korábban a frissen megjelent első nagylemezükről írtunk, ami A hatalom figyel nevet kapta.

 

Első körben kérlek mutasd be pár szóban a zenekart!

A zenekar 2016 áprilisában alakult Sopronban. A kezdeti próbák és dalírás után a banda az év végén lehetőséget kapott bemutatkozni a méltán híres Moby Dick zenekar előtt a helyi Hangár Music Gardenben. 2017-es esztendő a „Múló jövő” című EP munkálataival zajlott, mely a soproni MD Stúdióban került rögzítésre Schmiedl Tamásnál (Moby Dick/Bloody Roots). 2018 januárjában Plank Attila gitáros kivált a zenekarból, helyére Kassai Ádám csatlakozott. Az esztendő második fele aktív koncertezéssel telt az ország több városában. 2019 október 5-én napvilágot látott az első Innistrad nagylemez, amely „A hatalom figyel” címet kapta. Idén kb 25 koncertet adott a zenekar.

A zenekar tagjai:

Unger János – ének

Kassai Ádám – gitár

Lőrincz Ádám – gitár

Lőrincz Zoltán – basszusgitár

Rácz János – dob

 

Ahogy néztem vannak komplett turnétok! Mit tapasztaltok, mennyire ismernek meg titeket az emberek?

Idén többször is játszottunk az Akela és a Moby Dick előzenekaraként, melynek köszönhetően rengeteg új rajongót szereztünk. A thrash irányvonalat kedvelők nagyon hamar és pozitívan befogadták a zenénket – lelkes, támogató barátokat szereztünk szerte az országban.

Smicinél készült az első nagy lemezetek! Milyen volt a munka hangulata a felvételek alatt?

A felvételek augusztusban zajlottak, szerencsére minden klappolt, különösebb probléma nélkül hamar végeztünk. Szorított minket az idő, ugyanis az október 5-i lemezbemutató koncertre már kézben kellett lenni a korongnak. Hála Smici (és fia, Balázs) profi hozzáértésének sikerült ezt időben teljesíteni.

Születtek esetleg jó sztorik? Lehet tudni ezek közül valamit?

A turné alatt rengeteg új élményben volt részünk. Sok új ismerős, kapcsolat, tapasztalat. Idén először jártunk külföldön, amikor is egy csehországi városban, Hodonínben zenéltünk egy brazil és egy orosz bandával. A brazil srácokkal a nyelvi nehézségek ellenére is hamar összebarátkoztunk. Az eddigi legjobban várt koncertünk pedig október 12-én volt a BARBA NEGRA Clubban a Moby Dick, Hungarica és Bloody Roots zenekarok előtt.

Mik a terveitek még az idei évben, illetve jövőre? Videoklip, újabb turné stb?

Idén még néhány koncert hátra van a turnéból, így az elkövetkező hetekben még ezzel leszünk elfoglalva. Jövőre viszont íródnak az új Innistrad dalok, készül a második nagylemez! Természetesen a jövő évben is igyekszünk minél több koncertet adni, új helyekre eljutni, ahol még nem ismernek minket.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X