A régi The Devil’s Trade szám új köntösben

 A The Devil’s Trade – azaz Makó Dávid akusztikus folk/blues egyszemélyes produkciója – közös formációt alkotott a koppenhágai poszt-apokaliptikus sludge metal LLNN zenekar testvérpárjával, Rasmus és Ketil Sejersennel. A két srác együttesen zenélt már ekkorra a John Connor nevet viselő formációban.

 

“Kevés zenekar képes olyan világot alkotni, amelyhez igazán kapcsolódni tudok és mikor pár éve volt szerencsém az LLNN-t látni Budapesten, azonnal rajongójukká váltam. Mikor Rasmus és Ketil megkerestek, hogy legyek részese új projektjüknek, amely a John Connor nevet kapta, nehezemre esett nem őrült rajongóként reagálni.” – mondta a John Connorról, és a testvérpárról Makó Dávid.

 Ennek a színes egyvelegnek következményeként robbant be a Dead Sister Merope című szám, amely egy Makó Dávid dal alapján készült. Az eredeti dal egy egyszemélyes singer-songwriter projektnek volt a része, és a Dead Sister címet viselte.

 

A John Connor zenekar a következőket mondta a számról:

„Az olyan sci-fi zeneszerzők, mint Alex North (Stanley Kubrick, 2001: Űrodüsszeia), Jóhan Jóhannsson (Denis Villeneuve, Érkezés) és természetesen Brad Fiedel (James Cameron, Terminator) iránti csodálatunk és rajongásunk vezérelte azt a kreatív megközelítést, hogy fogjuk a Dead Sistert, lőjük ki az űrbe és állítsuk földkörüli pályára. Hogy valami olyat alkossunk, ami fényévekre van az eredetitől, miközben megőrizzük az eredti ének integritását és őszinteségét. Jó ideje kedveljük már a The Devil’s Trade zenéjét, így hatalmas élmény volt végre együtt dolgozni Dáviddal. Egy érdekes találkozása ez a dal a közös tőről fakadó, ám különböző zenei önkifejezéseknek.”

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X