A Forrás Rádió a leghallgatottabb helyi rádió

A felnőtt lakosok körében országosan a Kossuth és a Petőfi rádió a leghallgatottabb, míg a területi bontásban a helyi rádiók töltenek be domináns szerepet. Ez derült ki a közelmúltban lezárult hallgatottsági mérésekből. Az Inspira Media Research mérései szerint a vidéki helyi rádiók között a 18-59-es korcsoportban a legnagyobb napi hallgatói elérése a tatabányai központú Forrás Rádiónak van (57,6 százalék), a második leghallgatottabb a debreceni Best FM (54,4 százalék), míg a harmadik a szegedi Rádió 88 (53,9 százalék). A Forrás Rádió Tatabánya mellett Komáromban is rendelkezik frekvenciával, és reményeik szerint hamarosan Esztergomban is szólhat majd az országos összevetésben leghallgatottabb helyi rádió.

A Turul Média Kft. többségi tulajdonosa, Havellant István a munkát és az azzal elérhető sikereket emelte ki. „2007-ben, amikor szerepet vállaltam a helyi rádiózásban, és megalapítottuk a Forrás Rádiót, azt tűztem ki célként, hogy a megye vezető médiumává váljunk. Ezt már 2013-ban elértük, tehát újabb és merészebb terveket fogalmaztam meg a magam és a kollégáim részére. Ez nem volt más, mint hogy az országos megmérettetésben is érjünk el dobogós helyezést. Az, hogy felálljunk a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, csak dédelgetett álom volt, bár a magam részéről hittem benne, hogy ez a cél is elérhető kemény és kitartó munkával. Szerencsére sikerült olyan motivált és „sikerre éhes” kollégákat találnunk, akik hittek a sikerben, és kemény munkával nap, mint nap bizonyították a hallgatóknak, hogy a FORRÁS RÁDIÓT tényleg ÉLMÉNY HALLGATNI! Köszönet Nekik! Az elmúlt évek alatt sikerült a nagyérdemű hallgatóságnak bizonyítanunk, hogy érdemes minket választani, mert Tőlünk megkapják azokat az információkat, melyek megyénket érintik, de röviden összefoglaljuk az országot, világot érintő legfontosabb híreket, eseményeket, érdekességeket, remek zeneszámok kíséretében. Sajnos jelen pillanatban még Esztergomban és vonzáskörzetében nem fogható a Forrás Rádió műsora. Célunk természetesen, hogy a teljes megyében elérhető legyen hazánk legnépszerűbb helyi rádiója. Ezért is indultunk el a Médiatanács Esztergom 98,1 MHz-es frekvenciájáért kiírt pályázatán. Nyertesség esetén, melyben reménykedem, végre valóra válik az eredeti elképzelésem, hogy a Forrás Rádió teljes egészében lefedi Komárom-Esztergom megyét” – vázolta a terveket Havellant István.

 „Nyolcadik éve, hogy elkezdtük a munkát a Forrás Rádióval. Nem titkolt célunk volt, hogy tehetséges, fiatal rádiósokkal minőségi, szórakoztató, hallgatóbarát rádiót építsünk fel a régióban élők napi szórakoztatására és informálására” – mondta el Molnár József, a Forrás Rádiót működtető Turul Média Kft. ügyvezetője, aki kiemelte: szépen tervezett munkával, fokozatosan igyekeztek növelni hallgatóik létszámát. „2009 augusztus 20-án kezdtük, szinte a nulláról, és 2011-re 18 százalékig emelkedett a hallgatottsági arány, ami egy közepes rádió számára megfelelő. Mi azonban nem szerettünk volna közepes rádió maradni, így a cél sportnyelven a dobogó elérése volt. 2014-ben 42 százalékkal már a harmadik helyen álltunk az ország valamennyi helyi rádiójának listáján, most pedig elérkezett az idő, amikor a legjobb mutatókat tudjuk felmutatni. Mindezért köszönet illeti kollégáinkat, és persze a hallgatóinkat, akik minden napjukat velünk töltik. Habár a megyében még akad lefedetlen terület, mindig is törekedtünk arra, hogy Kisbértől Tatán és Tatabányán át Esztergomig ellássuk információval a hallgatókat.”

Innen is gratulálunk nekik!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X